Pastasalade met veldsla, parmaham, mozzarella en honing-dressing

Recept: Pastasalade met veldsla, parmaham, mozzarella en honing-dressing voor 4 personen
Ingrediënten
Voor de pasta zijn de volgende ingrediënten nodig:
- 200 gr. pasta
- 100 gr. veldsla
- 100 gr. parmaham
- 1 bol mozzarella
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 1/2 komkommer
- 1 appel
- 6 lenteuien
- 35 gr. pijnboompitten
- 250 gr. cherrytomaten
- Olijfolie
- Italiaanse kruiden
- Peper
- Zout
Voor de dressing zijn de volgende ingrediënten nodig:
- 4 el. olijfolie
- 1 el. azijn
- 1 el. honing
- scheutje citroensap
Bereiding
Pasta koken
Neem een grote pan en vul dit met een flinke laag water en breng dit aan de kook. Zodra het water kookt, voeg je de pasta erbij toe en laat je deze 2 minuten korter koken dan op de verpakking staat vermeldt.
Hierdoor wordt de pasta beetgaar en dat is lekkerder voor bij de salade. Na het koken spoel je de pasta onder koud water en laat je het afkoelen, laat het uitlekken in een vergiet. Als de pasta op het vuur staat ga je de rest snijden.
Snij alle ingrediënten
Haal bij beide paprika’s de bovenkant, de zaadlijsten en de zaadjes eruit. Snij daarna de paprika’s in kleine blokjes.
Snij de komkommer door de helft in de lengte en herhaal dit. Vervolgens snij je de repen van komkommer in kleine blokjes.
De appel kan je in plakjes en daarna in kleine blokjes snijden en de schil kan je er op laten zitten, zorg er wel voor dat je de appel schoon heb gemaakt en dat je het klokhuis niet meesnijdt.
De cherrytomaten snij je in vier partjes, met een scherp mes moet dit wel goed komen en anders kan je altijd het geheel er door heen mengen.
Laat de mozzarella uitlekken en snij deze in blokjes en snij als laatste de lenteuien in ringen.
Nu kan je alles bij elkaar doen in een saladekom. Voeg hier ook de afgekoelde pasta bij toe en kruid het met italiaanse kruiden, zout, peper en giet een klein beetje olijfolie over het gerecht. Daarna schep je alles goed door elkaar zodat de kruiden en olijfolie goed gemengd zijn.
Doe alles bij elkaar in een grote saladekom en doe hier de afgekoelde pasta bij. Kruid met Italiaanse kruiden, peper en zout naar smaak en giet er wat olijfolie over. Schep alles goed doorlekaar zodat de kruiden en olie goed gemengd worden.
Maak de dressing en je gerecht is af!
De laatste stap is het maken van de dressing die je gaat toevoegen aan het gerecht. Dit kan je het makkelijkste doen in een mengbeker of dressingshaker als je dit in huis hebt, anders moet je een ander alternatief verzinnen.
Doe alle ingrediënten bij elkaar en doe er een klein beetje peper en zout doorheen. Roer of schud nu alles goed door elkaar heen totdat je een mooie dressing krijgt.
Serveer
Verdeel de sla over vier borden en schep hier de pastasalade over. Scheur de plakken parma in stukjes en verdeel dit ook over de vier borden en doe wat pijnboompitten over het gerecht en doe als laatste de honing-dressing erover heen.