Kalkoen-courgette burgers

Kalkoen-courgette burgers

Recept: Kalkoen-courgette burgers (2 personen)

INGREDIËNTEN

Voor de burgers heb de volgende INGREDIËNTEN nodig:

  • 300 gr. kalkoenfilet
  • 1 speltboterham
  • 1 courgette
  • 1 rode ui
  • 1 knoflookteen
  • 3 eetlepels Griekse yoghurt

Bereiding

Voorbereidend werk

Begin met het wassen van de courgette en snij een kwart van de courgette af. Daarna rasp je met een handrasp de deel wat je hebt gesneden van de courgette fijn. Doe daarna de stukjes in een keuken papier en knijp rustig het vocht uit de courgette.

Keukenmachine

Rooster de speltboterham goudbruin en vermaal de boterham fijn in je keukenmachine. Schep daarna de kruimels eruit en doe dit even in een bakje en leg het voor later.

Doe daarna de kalkoenfilet in de keukenmachine, als het niet te groot is voor de keukenmachine, anders moet je de kalkoen filet in repen snijden zodat het er makkelijker in past.

Voeg de helft van de knoflook teen, een kwart van de rode ui, 2 eetlepels olie en wat peper en zout en maal dit door elkaar tot een grof mengsel.

Daarna schep je het gehakt in een kom, dan kneed je de broodkruimels en voeg je nog wat peper en zout toe en de courgette er doorheen en maak je 4 burgers met het gehakt.

Bakken

Doe 2 eetlepels in de pan en verwarm dit en bak de burgers 15 minuten tot de burgers gaar zijn. Ondertussen als de burgers aan het bakken zijn kan je de overige resten van de courgette in repen met een kaasschaaf en de overige resten ui in repen.

Bak de groenten even kort in de koekenpan met 1 eetlepel olie en snij de overgebleven knoflook teen fijn en meng het met wat zout en peper door de Griekse yoghurt heen.

Daarna schep de groenten uit de pan en verdeel je dit over twee borden. Hierop leg je de burgers en dit maak je uiteindelijk af met de Griekse yoghurt.

Eetsmakelijk!