Zoete chili met kip en pompoen

Zoete chili met kip en pompoen

Recept: Zoete chili met kip en pompoen

INGREDIËNTEN

Voor de zoete chili met kip en pompoen heb je volgende INGREDIËNTEN nodig:

  • 300 gr. kipdijfilet
  • 400 gr. pompoen blokjes
  • 390 gr. tomatenblokjes met knoflook
  • 130 gr. zwarte bonen
  • 7,5 gr. koriander
  • 1 theelepel Jalapeño peperschijfjes
  • 1 theelepel Jonnie Boer Picadillo kruiden
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 stuks Wasa Delicate thin crispy rosemary & salt
  • 1 zoete ui
  • zout

Bereiding

Eerst doe je olijfolie in de pan/wok en deze laat je alvast opwarmen zodat de pan op een goede temperatuur is als je klaar bent met de volgende stap.

Snij de kipdijfilet en direct aan de slag!

Snij de kipdijfilet in stukjes en doe deze stukjes gelijk in de pan. Daarna doe je er wat Jonnie Boer Picadillo kruiden en wat zout over de stukjes heen.

Maak daarna de ui schoon en zorg dat de ui in maantjes gesneden is en voeg deze daarna ook toe bij de kipdijfilet stukjes. Daarna voeg je ook meteen de pompoen blokjes toe. Daarna hak je de Jalapeño peperschijfjes in kleine stukjes en deze kan je dan ook toevoegen.

Daarna wok je het geheel nog 8-10 minuten door totdat de kip goed en mooi bruin is, de ui glazig is en de pompoen wat zachter begint te worden.

Ondertussen dat alles aan het sudderen is kan je alvast de koriander fijn hakken en daarna kan je de Wasa Delicate thin crispy rosemary & salt crips verkruimelen.

Daarna spoel de zwarte bonen even goed schoon en deze voeg je op het laatste nog 2 minuten toe met de tomatenblokjes met knoflook.

Je brengt het geheel weer aan de kook en voeg wat smaak toe door een klein beetje zout te gebruiken en laat het nog even kort staan, ongeveer 1 minuutje.

Eetsmakelijk!