Pikante preilinten met kalkoen

Pikante preilinten met kalkoen

Recept: Pikante preilinten met kalkoen

INGREDIËNTEN

Voor de pikante preiliten met kalkoen zijn de volgende INGREDIËNTEN nodig:

  • 1 prei
  • 50 gr. wokmie
  • 1 kalkoenlapje
  • 6 kerstomaten
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 1 stukje verse gember
  • peper
  • zout

Bereiding

Snij alle ingrediënten

Je begint met het wegsnijden van de wortels en de helft van loof van de preistengel weg en dan snij je de preistengel verder in fijne en lange repen. Daarna spoel je deze repen en dep je de repen daarna droog. Daarna snij je de tomaten doormidden en snij je het kalkoenlapje in dunne plakjes.

Aan de slag!

Nu kan je aan de slag, je begint met het verhitten van de wokpan met een beetje olijfolie tot het begint te walmen. Daarna voeg je de preirepen toe en roerbak deze 3 minuten lang en schep ze er dan uit.

Daarna leg je het kalkoenlapje in de wokpan en roerbak je deze 1 minuut en daarna voeg je de preirepen weer toe en roer je het geheel door elkaar. Vervolgens voeg je de wokmie toe en 1,5 dl warm water toe en laat alles nog 3 minuten bakken en roer het goed door.

Kruid het daarna met cayennepeper, de geraspte gember, peper en zout en roer het nogmaals. Roer de tomaten en sesamolie onder de bereiding en laat het nog even al roerend bakken. Dien meteen op!

Eetsmakelijk!