Blogs

Online barbecuevlees en buffet bestellen

Online barbecuevlees en buffet bestellen

Barbecueën is voor een cateraar niet speciaal een zomeractiviteit. Onze barbecue assortimenten smaken twaalf maanden per jaar, zelfs in de koude wintermaanden. Het is toch jammer om maar een paar maanden per jaar te genieten van een heerlijke barbecue? Wij maken van een bruiloft of 

Welke kruiden en specerijen worden vaak gebruikt in de Mexicaanse keuken?

Welke kruiden en specerijen worden vaak gebruikt in de Mexicaanse keuken?

Ze helpen klassieke gerechten zoals enchiladas en mole saus te definiëren. Veel van de gerechten op basis van maïs, bonen en rijst uit de Mexicaanse keuken zijn afhankelijk van een combinatie van specerijen, en ook de vlees- en visgerechten van het land staan niet bekend 

Pikante preilinten met kalkoen

Pikante preilinten met kalkoen

Recept: Pikante preilinten met kalkoen

INGREDIËNTEN

Voor de pikante preiliten met kalkoen zijn de volgende INGREDIËNTEN nodig:

  • 1 prei
  • 50 gr. wokmie
  • 1 kalkoenlapje
  • 6 kerstomaten
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 1 stukje verse gember
  • peper
  • zout

Bereiding

Snij alle ingrediënten

Je begint met het wegsnijden van de wortels en de helft van loof van de preistengel weg en dan snij je de preistengel verder in fijne en lange repen. Daarna spoel je deze repen en dep je de repen daarna droog. Daarna snij je de tomaten doormidden en snij je het kalkoenlapje in dunne plakjes.

Aan de slag!

Nu kan je aan de slag, je begint met het verhitten van de wokpan met een beetje olijfolie tot het begint te walmen. Daarna voeg je de preirepen toe en roerbak deze 3 minuten lang en schep ze er dan uit.

Daarna leg je het kalkoenlapje in de wokpan en roerbak je deze 1 minuut en daarna voeg je de preirepen weer toe en roer je het geheel door elkaar. Vervolgens voeg je de wokmie toe en 1,5 dl warm water toe en laat alles nog 3 minuten bakken en roer het goed door.

Kruid het daarna met cayennepeper, de geraspte gember, peper en zout en roer het nogmaals. Roer de tomaten en sesamolie onder de bereiding en laat het nog even al roerend bakken. Dien meteen op!

Eetsmakelijk!

Zoete chili met kip en pompoen

Zoete chili met kip en pompoen

Recept: Zoete chili met kip en pompoen INGREDIËNTEN Voor de zoete chili met kip en pompoen heb je volgende INGREDIËNTEN nodig: 300 gr. kipdijfilet 400 gr. pompoen blokjes 390 gr. tomatenblokjes met knoflook 130 gr. zwarte bonen 7,5 gr. koriander 1 theelepel Jalapeño peperschijfjes 1 

Kalkoen-courgette burgers

Kalkoen-courgette burgers

Recept: Kalkoen-courgette burgers (2 personen) INGREDIËNTEN Voor de burgers heb de volgende INGREDIËNTEN nodig: 300 gr. kalkoenfilet 1 speltboterham 1 courgette 1 rode ui 1 knoflookteen 3 eetlepels Griekse yoghurt Bereiding Voorbereidend werk Begin met het wassen van de courgette en snij een kwart van 

Couscous Ratatouille

Couscous Ratatouille

Recept: Couscous Ratatouille

INGREDIËNTEN

Voor het gerecht zijn de volgende INGREDIËNTEN nodig:

  • 300 gr. couscous
  • 125 gr. cherry tomaten
  • 400 gr. tomaten blokjes
  • 100 ml water
  • 1 rode paprika
  • courgette
  • aubergine
  • ui
  • teentje knoflook
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • rucola
  • 1 theelepel Provençaalse kruiden
  • bouillon blokje
  • peper
  • zout
  • roomboter

Bereiding

In de koekenpan of wok doe je een beetje olie en dit verwarm je. Snij de ui, dit hoeft niet te fijn en doe er een teentje knoflook bij en een theelepel Provençaalse kruiden.

Snij de groenten

Snij alle groenten, paprika, aubergine en courgette in blokjes en voeg alvast de paprika en courgette toe en laat dit 5 minuten bakken. Snij alvast de cherry tomaten door de helft en voeg na de 5 minuten om zijn de aubergine en cherry tomaten toe. Vervolgens laat je dit ook nog 5 minuten bakken.

Als de 5 minuten om zijn, voeg je 100ml water en de tomatenblokjes toe, dit breng je aan de kook en dit kan je even laten sudderen. De pijnboompitten kan je even roosteren in een koekenpan in de tussen tijd.

Couscous

Nu kan je de couscous voorbereiden zoals het op de verpakking staat vermeldt. Voor dat je de couscous in het water doet, los je even het bouillon blokje op in het water en doe daarna de couscous in het gekookte water. Naderhand hoef je alleen nog een beetje roomboter door de couscous te doen en door te roeren.

Serveren

Nu is het klaar, je kan het serveren met een beetje rucola erbij en de geroosterde pijnboom pitten.

Mocht je couscous niet lekker vinden, dan kan je altijd een alternatief gebruiken zoals pasta!

Eetsmakelijk!

Pastasalade met veldsla, parmaham, mozzarella en honing-dressing

Pastasalade met veldsla, parmaham, mozzarella en honing-dressing

Recept: Pastasalade met veldsla, parmaham, mozzarella en honing-dressing voor 4 personen Ingrediënten Voor de pasta zijn de volgende ingrediënten nodig: 200 gr. pasta 100 gr. veldsla 100 gr. parmaham 1 bol mozzarella 1 rode paprika 1 gele paprika 1/2 komkommer 1 appel 6 lenteuien 35