Recepten

Wat is een recept?

Een recept is eigenlijk een verzameling van instructies die uitleggen hoe je een gerecht klaar kan maken. Een recept bestaat uit verschillende onderdelen.

Wat staat er in een recept?

De naam van het recept en waar het gerecht vandaan komt, dit kan natuurlijk erg verschillen. In Nederland kennen wij veel gerecht vanwege onze multiculturele samenleving.

Benodigheden voor een recept

Ook staat er in een recept hoe lang het gaat duren om het gerecht te bereiden, voor hoeveel personen het bedoeld is en wat voor ingredi├źnten je nodig hebt om het gerecht te maken. Ook worden bijzondere gereedschappen aangegeven als deze nodig zijn.

Uitleg van het recept

Een recept geeft een gedetailleerde beschrijving van de stappen die je moet volgen om het gerecht te maken. Hierin wordt ook aangegeven als er een alternatief is voor een onderdeel in het gerecht, dit is vaak voor een vegetarische variant.

Wat zit er in het recept?

Ook wordt de calorische eenheid vermeldt per persoon en wordt er vermeldt hoeveel vitamines, mineralen en voedingsstoffen er in zitten. Ook wordt er soms de houbaarheid van een onderdeel vermeldt in een niet bevroren toestand.

In een recept staat een afbeelding van het gerecht en soms is er een anekdote te vinden waar het recept en/of gerecht vandaan komt.